menu
Calore logo

Coaching is geen luxe

Personal coaching is gelukkig allang de hype voorbij. Toch wordt het - zeker in tijden van crisis - gezien als een luxe. Ten onrechte. Coaching is eerder noodzaak dan luxe.

In organisaties met een professionele cultuur is eerlijke en open feedback vanzelfsprekend. Medewerkers spreken elkaar aan op gedrag en functioneren. Kritisch en opbouwend. In een lerende organisatie is het maken van fouten geen punt. Integendeel. Je leert met elkaar. Die open manier van feedback geven is een primaire vorm van coaching.

Kennis en kunde om dat te doen is vaak al in huis. Ondersteuning en training van een ervaren coach kan deze vorm van coaching vervolmaken.

Waarom soms toch kiezen voor een externe coach? Niet iedere organisatie kent een goedfunctionerende professionele cultuur. Dan is de vertrouwelijkheid van een externe coach veilig. Hij helpt je te komen tot zelfkennis en zelfinzicht. Belangrijke voorwaarden om tot de voor jou juiste keuzes te komen.

Coaching helpt om achterstallig onderhoud te verrichten aan ratio en emotie. En dat is in veel gevallen geen overbodige luxe.